UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справа про смерть Джорджа Флойда: обвинувачений Дерек Шовен заявив про порушення прав

Колишній офіцер поліції Міннеаполіса Дерек Шовен подав документи на новий судовий процес у справі про смерть Джорджа Флойда.

Колишній офіцер поліції Міннеаполіса Дерек Шовен подав клопотання про новий судовий розгляд у справі про смерть Джорджа Флойда, стверджуючи, що його конституційне право на справедливий судовий розгляд було порушено кілька разів, повідомляє телеканал Fox News.

Адвокат Ерік Нельсон висловив незгоду з відмовою судді надати зміну місця проведення судового процесу. Також Нельсон не згоден із прийнятим під час процесу рішенням не ізолювати присяжних. На думку захисту, вони "зазнали залякувань і тиску на расовому ґрунті".

"Сукупний ефект численних помилок в цьому розгляді позбавив Шовена справедливого судового розгляду", - йдеться в заяві.

Нельсон також вважає неправомірною відмову суду примусити до дачі показань Морріса Холла (підозрюваного наркоторговця і друга Флойда), який був з Флойдом під час інциденту 25 травня 2020 року. Нельсон також звинувачує прокурорів у "упередженому прокурорському ставленні" і стверджує, що присяжні визнали Шовена винним за звинуваченнями, що недостатньо підтверджувалися доказами. На додаток до клопотання про новий судовий розгляд Нельсон також зажадав, щоб обвинувальні вироки проти Шовена були скасовані.

Читайте також: Байден вважає обвинувальний вердикт у справі про смерть афроамериканця Джорджа Флойда справедливим

Нагадаємо, 25 травня 2020 року поліцейські затримали 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда. Поліцію викликав господар магазину, який запідозрив, що клієнт заплатив за сигарети фальшивої 20-доларовою банкнотою.

При затриманні офіцер поліції Дерек Шовен тиснув на шию Флойда коліном, чоловік скаржився, що він не може дихати. Флойд помер в реанімації, а відео його затримання потрапило в інтернет.

Вбивство афроамериканця спровокувало масові протести і заворушення. У ніч на 22 травня учасники протесту прорвалися в будівлю відділення поліції в Міннеаполісі і підпалили його.