UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справедливий мир, який може задовольнити Росію та Україну, можливий – Ердоган

"Туреччина продовжуватиме докладати зусиль для встановлення миру в регіоні та світі".

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган у межах зустрічі з кремлівським диктатором Владіміром Путіним заявив, що його країна готова докладати зусиль для "справедливого миру" між Україною та РФ. Про це повідомляє Укрінформ.

“Туреччина продовжуватиме докладати зусиль для встановлення миру в регіоні та світі. Туреччина може закласти основу для консенсусу з метою припинення війни між Росією та Україною спочатку шляхом припинення вогню, а потім досягнення миру. Справедливий мир, який може задовольнити обидві сторони, можливий”, – зазначив турецький лідер.

Повідомляється, що у межах зустрічі обговорювалися двосторонні відносини між Туреччиною та Росією, а також ситуація в українсько-російській війні, атаки Ізраїлю на палестинські території, пошуки вирішення напруженості в Сирії та боротьба з тероризмом.

Читайте також: Яким буде план Трампа щодо НАТО, якщо він знову стане президентом? — Politico

Нагадаємо, під час свого візиту до Києва премʼєр Угорщини Віктор Орбан закликав українського президента Володимира Зеленського припинити вогонь, аби провести мирні перемовини з РФ. У відповідь на це заступник очільника офісу президента Ігор Жовква заявив, що це можливо, але подібні процеси не можуть сприйматися відокремлено від синхронних дій у рамках Саміту миру.