UA / RU
Підтримати ZN.ua

Співака R.Kelly визнали винним в рекеті і сутенерстві

Вердикт музикантові винесли присяжні після п'ятитижневих судових слухань.

Американського R & B-виконавця R.Kelly (Роберт Сильвестр Келлі) визнали винним у торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації і вимаганні. Вердикт музикантові винесли присяжні федерального суду в Брукліні 28 вересня. Суддя має оголосити вирок 4 травня, передає «Голос Америки».

Журі, до яке входить семеро чоловіків і п'ятеро жінок, протягом п'яти тижнів заслуховували показання 50 свідків звинувачення і захисту.

«Сьогоднішній обвинувальний вердикт назавжди затаврував R. Kelly як хижака, який використовував свою славу і багатство, щоб полювати на молодих, вразливих і безмовних для власного сексуального задоволення», - заявила виконувачка обов'язки прокурора США в Східному окрузі Нью-Йорка Жаклін М. Касуліс.

R.Kelly заарештували в липні 2019 року. Музикантові висунули обвинувачення за 14 пунктами, включаючи сексуальне насильство і перешкоджання правосуддю. Свідчення проти нього дали кілька жінок, деякі з них на момент скоєння злочину був неповнолітніми. За цими звинуваченнями співакові загрожує до 30 років в'язниці.

Неприємності у виконавця почалися після виходу на телеканалах Lifetime і BBC документальних фільмів «Ті, що вижили після R. Kelly» і «R. Kelly: секс, дівчата і відео ». Автори стверджували, що виконавець насильно утримував у себе вдома дівчат, в тому числі неповнолітніх, і керував «сексуальним культом».

У 2008 році суд штату Іллінойс виправдав R.Kelly у справі про дитячу порнографію. У розпорядженні поліції тоді опинився відеозапис, на якій музикант займався сексом з імовірно неповнолітньою дівчиною.

54-річний R.Kelly - володар трьох премій Grammy (все за пісню I Believe I Can Fly), п'ять з його альбомів відзначилися на вершині Billboard 200. 12 альбомів музиканта мають платиновий статус в США, ще три - золотий.