UA / RU
Підтримати ZN.ua

Спікер парламенту Грузії підписав закони, спрямовані проти "ЛГБТ-пропаганди"

Їх відмовлялась підписувати президентка країни. 

Спікер грузинського парламенту Шалва Папуашвілі підписав закони, що обмежують права ЛГБТ. У своїй заяві він називає їх такими, що "захищають найцінніше для людини — сім'ю та дітей", передає "Ехо Кавказу".

Зокрема, раніше ці закони відмовилась підписувати президентка Саломі Зурабішвілі. Папуашвілі вважає цей факт "символічним". За його словами, нове законодавство "не відображає поточні, тимчасові, мінливі ідеї та ідеології". На думку спікера парламенту Грузії, воно засноване "на здоровому глузді, історичному досвіді та багатовікових християнських, грузинських та європейських цінностях".

Читайте також: МЗС України різко засудило використання "Грузинською мрією" зображень наслідків війни Росії проти України

Він додав, що Тбілісі готовий до критики з боку Заходу. Проте, за його словами, грузини "ніколи не боялися чужих оцінок". Також він заявив, що ухвалені закони нібито мають широку підтримку з боку громадян країни, а толерантність "була, є і буде відмінною рисою грузинського народу".

Журналісти вказують, що закони розкритикували у ЄС. Високий представник Євросоюзу Жозеп Боррель заявляв, що подібні ініціативи "ще більше збивають країну зі шляху до ЄС", а міжнародні організації висловлювали хвилювання щодо дискримінації ЛГБТ-спільноти у Грузії.

Нагадаємо, 17 вересня парламент Грузії остаточно схвалив закон "Про сімейні цінності та захист неповнолітніх". Документ забезпечить правову основу для заборони проведення прайдів та публічного демонстрування веселкового прапора. Також влада зможе запровадити цензуру фільмів і книг. Схоже законодавство про заборону "ЛГБТ-пропаганди" діє у Росії.