UA / RU
Підтримати ZN.ua

Спецслужби Ізраїлю та США допомагають Україні ловити «кротів» – журналіст

Останнім часом в Україні було затримано кількох великих агентів.

Ізраїльська служба зовнішньої розвідки Моссад у співпраці з розвідслужбами США допомогли Україні вирахувати російську агентуру, яка працювала проти інтересів країни, повідомив журналіст радіостанції 90FM Аттіла Шомфалві.

«Чи брав Моссад участь у пошуку «кротів» в Україні? За словами ізраїльського джерела, знайомого з тим, що відбувається в Києві, відповідь ствердна. Моссад та співробітники американських спецслужб допомагали українцям знайти «кротів» та російських колаборантів, які діяли проти інтересів України», - написав він у Twitter.

Шомфалві не навів жодної іншої інформації, яка б дозволила встановити, про яких саме зрадників йдеться.

Читайте також: На Житомирщині затримали агента воєнної розвідки РФ, який здавав окупантам дані для обстрілів — СБУ

Нагадаємо, 19 липня Верховна Рада звільнила голову СБУ Івана Баканова та підтримала звільнення президентом генпрокурорки Ірини Венедиктової. Офіційно озвученою президентом причиною звільнення обох стала «надто велика кількість російської агентури» в їхніх відомствах.

16 липня ДБР затримало колишнього керівника СБУ в АР Крим Олега Кулініча. Офіцер з особливих доручень голови Служби виявився агентом ФСБ та зрадником. 5 липня СБУ затримала помічника депутата Юрія Здебського («Слуга народу»), завербованого російськими спецслужбами у 2017 році.