UA / RU
Підтримати ZN.ua

Спецпредставникові Держдепу США Волкеру продовжили і розширили мандат по Україні

Він буде мати широкі повноваження по Україні як такій.

Спецпредставникові державного департаменту США у справах України Курту Волкеру, який планує відвідати Донбас на цьому тижні, продовжили і навіть розширили мандат. Про це в ефірі програми "Завтра" – спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу "112 Україна" розповіла керівник української служби "Голосу Америки" Мирослава Гонгадзе.

"За інформацією джерел, Курту Волкеру продовжили і розширили мандат. Він буде мати не тільки повноваження щодо ситуації на Донбасі, він буде мати широкі повноваження по Україні як такої", – сказала вона.

Раніше Волкер рік працював на громадських засадах.

Раніше повідомлялося про те, що Курт Волкер планував відвідати Україну, в тому числі Донбас, в кінці квітня – початку травня.

Волкер також зазначав факт того, що останній його контакт з представниками Росії був в січні цього року. Після цього російська сторона жодного разу не виходила на контакт.

На думку спецпредставника, саме від президента Росії залежить тривалість конфлікту в Україні. Він заявив, що немає ніякого внутрішнього конфлікту, немає підстав для громадянської війни, немає жодних причин для бойових дій, крім присутності російських військ.