UA / RU
Підтримати ZN.ua

Спалах штаму "Дельта": Китай посадив на локдаун мільйони людей

Ситуація, як і раніше похмура та складна, кажуть місцеві чиновники.

Влада Китаю закрила мільйони людей на карантин, щоб стримати найбільший спалах коронавірусу за останні місяці з допомогою масового тестування та обмежень на поїздки. Китай в понеділок повідомив про 55 нові випадки коронавірусу, оскільки спалах варіанту "Дельта", який швидко поширюється, сягнув понад 20 міст та понад десятка провінцій.

Місцеві органи влади в великих містах, включаючи Пекін, зараз протестували мільйони жителів, оточивши житлові комплекси, передає RFI.

Згідно з офіційною заявою, центральне місто Чжучжоу в провінції Хунань наказав понад 1,2 мільйона жителів залишаються вдома під суворим карантином протягом наступних трьох днів, поки влада розгорне загальноміську кампанію тестування та вакцинації.

Пекін раніше хвалився своїм успіхом в зниженні внутрішніх випадків практично до нуля після того, як коронавірус вперше з'явився в Ухані в кінці 2019 року, що дозволило економіці відновитися.

Але останній спалах, пов'язана з кластером в Нанкіні, де дев'ять прибиральників в міжнародному аеропорту дали позитивний результат 20 липня, загрожує цьому успіху, оскільки за останні два тижні було зареєстровано понад 360 нових випадків.

Читайте також: COVID-19 з'явився в китайській лабораторії, запевняють республіканці в Конгресі

У Чжанцзяцзі на карантині сидять всі 1,5 мільйона жителів.

Тим часом Пекін заблокував в'їзд туристів до столиці під час пікового літнього курортного туристичного сезону.