UA / RU
Підтримати ZN.ua

Соцмережа Parler звинуватила Amazon в незаконному обмеженні конкуренції і назвала «смертельним ударом» відключення її від хмарного хостингу

Адміністрація Parler впевнена, що такі дії продиктовані політичною ворожістю і нічим більше.

Популярний у прихильників чинного президента США Дональда Трампа додаток Parler звинуватив Amazon в порушенні антимонопольного законодавства за те, що та відключила соцмережу через 98 постів, мотивуючих до насильства. Amazon, в свою чергу, звинуватила Parler у відсутності модерації, передає CNN.

Адміністрація Parler зізналася, що відключення від хмарного хостингу Amazon стало смертельним для соцмережі, а також звинуватила найбільшу в світі платформу електронної комерції і публічно-хмарних обчислень по виручці і ринкової капіталізації в прагненні незаконно обмежити конкуренцію.

«Рішення Amazon Web Services про припинення облікового запису Parler, мабуть, продиктовано політичною ворожістю. Також воно, очевидно, має на меті зниження конкуренції на ринку мікроблогів на користь Twitter», - заявили в Parler, передає The Hill.

Також Amazon, згідно з інформацією Parler, порушила контракт, за яким необхідно було попереджати про розірвання угоди мінімум за місяць.

Читайте також: Google і Amazon оштрафували у Франції на €135 мільйонів

Трохи раніше Google заблокував Рarler в своєму онлайн-магазині Google Play. Дотримуючись заявою Google, це рішення було свідомим. Після того, як на платформі почали закликати до насильства, компанія видалила її. Однак пообіцяла повернути Parler, якщо зміняться правила модерації.