UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сотня загиблих внаслідок атаки дронів по сирійському Хомсу: відео з місця інциденту

Внаслідок атаки безпілотника на сирійську військову академію в місті Хомс загинули щонайменше 100 людей і десятки отримали поранення.Безпілотники з вибухівкою націлили на випускну церемонію, на якій були присутні сім'ї курсантів, серед загиблих були жінки та діти, передає ВВС

Читайте також: Ізраїль уразив військові об'єкти в Сирії високоточним ударом

Армія звинуватила "терористичні групи, які підтримують відомі міжнародні сили". Водночас від повстанців і джихадистів, які борються з урядом у громадянській війні в країні, не прозвучало жодних претензій. Вважається, що атака безпілотників була здійснена з районів, які контролює опозиція, на північний захід від Хомса.

Читайте також: Москва звинувачує США у "впливі" на російький літак над кордоном Сирії

Згодом перші служби реагування з організації волонтерів та медиків "Білі шоломи" повідомили, що п'ятеро мирних жителів були вбиті в результаті інтенсивних артилерійських і ракетних ударів урядової армії по кількох містах, селищах і селах в оплоті опозиції в провінції Ідліб.

Читайте також: Маріуполь стає "другим Алеппо": фотогалерея

Сирійське державне інформаційне агентство Sana процитувало заяву Головного командування збройних сил, у якій йдеться, що кілька безпілотних літальних апаратів з вибухівкою націлилися на військову академію Хомса відразу після завершення денної церемонії випуску. У заяві йдеться, що збройні сили «вважають цей акт безпрецедентним злочином і підтверджують, що дадуть рішучу відповідь цим терористичним групам, де б вони не були».

У більш пізньому звіті агентство цитувало міністра охорони здоров'я Хасана аль-Габбаша, який заявив, що в результаті удару постраждали понад 200 людей і що серед загиблих є шість жінок і шестеро дітей.

 "Після церемонії люди спустилися у двір, і влучила вибухівка. Ми не знаємо, звідки вона взялася, але опісля – на землі були тіла загиблих", – поділився з кореспондентами чоловік на місці події. Відео з наслідками нападу демонструє десятки постраждалих та їхніх родичів, які кричали про допомогу всередині великого, огородженого плацу. На задньому плані також чути постріли.