UA / RU
Підтримати ZN.ua

Соратника колишнього голови КНР арештували за корупцію – CNN

Лін Цзихуа звинувачений у продажі державних таємниць і в обміні посадових призначень на інтимні послуги.

В Пекіні позбавили членства в компартії і заарештували соратника колишнього голови КНР Ху Дзіньтао через звинувачення у корупції.

Про це сьогодні повідомляє CNN. 58-річний Лін Цзихуа був начальником канцелярії ЦК КПК в часи, коли Ху був генеральним секретарем партії і очолював китайську державу. В пресі неодноразово відмічали його особисті дружні стосунки з Ху Цзіньтао.

Тепер Ліна звинуватили у хабарництві, продажу державних таємниць в часи, коли він обіймав високу посаду. А також йому інкримінують утримання численних коханок і обміні посад на інтимні послуги.

Американський телеканал зауважує, що Лін у період з 2007 до 2012 року був дуже впливовим чиновником в Китаї і його тодішні повноваження можна прирівняти до голови Білого Дому. Він став одним із фігурантів антикорупційної боротьби нинішнього голови КНР Си Цзиньпіна.

В травні у Китаї чиновників водили на екскурсії у в'язницюдля попередження корупції. Там вони бачили 15 колишніх посадових осіб, засуджених за корупцію. Їх фото в тюремному одязі або під час допиту були почеплені на стінах.

За словами Центральної дисциплінарної інспекції, подібний тур був організований, щоб нагадати чиновникам про такі правопорушення, як корупція.

З листопада 2012 року, коли був обраний президент Сі Цзіньпін, Китаї почалася кампанія проти корупції. Більше 100 чиновників високо рангу вже перебувають під слідством у справі про хабарі.