UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогодні відбудеться зустріч радників нормандської четвірки

Делегати обговорять пропозиції і зауваження кожної зі сторін по "кластерах".

На понеділок, 19 квітня, запланована зустріч радників лідерів країн нормандської четвірки. Про це раніше повідомляв президент України Володимир Зеленський під час брифінгу в Парижі за підсумками переговорів з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

Планується, що радники узгодять позиції щодо "кластерів" (покрокового виконання Мінських домовленостей), які були розроблені французькою та німецькою сторонами, а Україна і Росія представлять свої доповнення.

Читайте також: Зустріч радників нормандської четвірки відбудеться 19 квітня — президент України

Нагадаємо, 16 квітня, в Єлисейському палаці відбулися переговори між президентом України Володимиром Зеленським та французьким главою Еммануелем Макроном. Згодом з допомогою відеозв'язку до них долучилася канцлер Німеччини Ангела Меркель. 

Зеленський розповів, що основна тема переговорів - безпекова ситуація на сході України. Він також додав, що глава Кремля Владімір Путін до обговорення не долучився. 

Також президент України повідомив, що запропонував Макрону підписати декларацію про підтримку вступу України в ЄС. Французький лідер ознайомиться з документом та дасть свою відповідь, при тому, що Франція холодно ставиться до такої перспективи.