UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогодні в Страсбурзі стартує весняна сесія ПАРЄ

Цього року весняна сесія Парламентської асамблеї пройде в гібридному форматі.

Протягом 19-22 квітня в Страсбурзі проходитиме весняна сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. У зв'язку з карантинними обмеженнями  сесія проходитиме в гібридному форматі. Про це повідомляє Укрінформ.

Уточнюється, що до делегатів в форматі відеоконференції звернеться канцлер Німеччини Ангела Меркель. Також в Страсбурзі виступлять президент Європарламенту Девід Сассолі, президентка Молдови Майя Санду і генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчіновіч-Бурич.

У ході весняної сесії Асамблея проведе церемонію вручення правозахисної премії ім. Вацлава Гавела, а комісар РЄ з прав людини Дуня Міятович представить доповідь про свою діяльність за минулий рік.

Читайте також: ПАРЄ збереться на термінові дебати через Навального

За даними журналістів, порядок денний весняної сесії ПАРЄ включає дебати і прийняття резолюцій щодо бачення Асамблеєю стратегічних пріоритетів Ради Європи; порушення прав людини і необхідності виборчої реформи в Білорусі; оподаткування в сфері цифрової економіки; дискримінації людей з хронічними захворюваннями; захисту прав людини серед національних меншин; а також європейської політики щодо діаспор. Також делегати проведуть термінові дебати у зв'язку з арештом російського опозиційного політика Алєксєя Навального, а також про функціонування демократичних інститутів в Туреччині.

Також попередньо заплановані дебати про російську загрозу миру в Європі.