UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогодні США запровадять санкції за порушення прав людини проти Росії та Китаю – WSJ

Санкції також спрямовані проти Росії за використання іранських безпілотників в Україні та проти Кита за незаконне рибальство у Тихому океані.

Сьогодні, тобто 9 грудня, США мають намір запровадити нові санкції проти Росії та Китаю, які стосуються розміщення Росією іранських безпілотників в Україні, ймовірних порушень прав людини обома країнами та підтримки Пекіном незаконного вилову риби в Тихому океані. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Обмеження стосуватимуться блокування активів в США високопосадовців та військових чиновників, а також представників ділових кіл, причетних до корупційних схем та порушення прав людини. Серед іншого їм обмежать в'їзд до США і заборонять вести там бізнес.

Санкції вплинуть і на здатність російських урядовців та підприємців подорожувати за кордон. Крім того, передбачаються обмеження проти кількох російських підприємств оборонної промисловості.

Що стосується Китаю, то в адміністрації Байдена мають намір ввести санкції проти майже 170 організацій, залучених до незаконного вилову риби в Тихому океані.

Читайте також: Поки Росія вбиває українців, російська еліта відсиджується у Відні – «Українська правда»

Нагадаємо, у розслідуванні видання The Insider ідеться про те, що близькі до Кремля російські олігархи Андрєй Бокарєв та Іскандар Махмудов активно ведуть бізнес у Латвії та отримують гранти від Європейського Союзу.