UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогодні Єлизавета II влаштує офіційний прийом для лідерів G7

95-річна Єлизавета II зустріне гостей разом із принцом Уельським Чарльзом та іншими членами родини.

Королева Великобританії Єлизавета II готує офіційний прийом для лідерів країн G7 сьогодні - в перший день проведення саміту "Великої сімки" на курорті Карбіс-Бей на заході Англії, про що йде мова в поширеній програмі заходу.

Лідери країн зустрінуться в ботанічному саду "Еден", який знаходиться в 70 км від місця проведення саміту G7.

95-річна Єлизавета II зустріне гостей разом із принцом Уельським Чарльзом і його дружиною Каміллою, а також герцогом і герцогинею Кембриджськими Вільямом і Кейт.

Робоча програма форуму за розкладом розпочнеться сьогодні, 11 червня, вранці.

Кожного з глав "Великої сімки" особисто привітають прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, головуючий в цьому році на саміті, і його дружина Керрі. Після привітання пройде традиційна спільна фотосесія лідерів неформального об'єднання економічно розвинених країн.

На другий день зустрічі, 12 червня, заплановано проведення відразу трьох сесій. В останній день зустрічі на вищому рівні заплановані два засідання, одне з яких буде присвячено темі кліматичних змін.

Читайте також: Велика сімка закликала Лукашенка негайно звільнити Романа Протасевича

Напередодні президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Політики обговорили питання самітів "Великої сімки" та НАТО.