UA / RU
Підтримати ZN.ua

Соціал-демократи Німеччини стримують тиск Меркель на Путіна – Neue Zuercher Zeitung

Однопартійці Штаймаєра вимагають скасувати санкції проти Росії, щоб вона не скотилася в "економічний хаос".

Соціал-демократична партія Німеччини, яка входить в правлячу коаліцію, стала найбільшим союзником Росії, стримуючи спроби канцлера Ангели Меркель натиснути на Володимира Путіна.

Про це пише німецьке видання Neue Zuercher Zeitung, нагадуючи, що голова СДПН Зігмар Габріель і міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмаєр, який теж входить до лав партії, як ніколи гучно закликають послабити санкції проти Росії.

За їхніми словами, тиск Заходу може спричинити економічних хаос в Росії, а ЄС "не варто намагатися поставити на коліна російську економіку". Позиція канцлера Німеччини Ангели Мерекль залишається жорсткою. Її позиція передбачає послаблення санкцій у тому випадку, якщо сам Путін відмовиться від агресивної поведінки. Якщо ж він наважиться на ескалацію конфлікту в Україні, тоді його чекатимуть жорсткіші обмеження з боку ЄС.

В цей же час, прихильники Штайнмаєра в СДПН хочуть скасувати санкції проти Росії, якщо вона буде дотримуватися Мінських угод.

"Путіну не доведеться більше боятися посилення санкцій, оскільки коаліція навряд чи дозволить реалізувати такий крок", - йдеться в статті.

Оглядач нагадує, що під час саміту G20 в Австралії канцлер Ангела Меркель дуже жорстко розкритикувала поведінку Росії проти України, звинувативши президента Росії Володимира Путіна в порушенні міжнародного законодавства. В це й же день міністр закордонних справ Франк-Вальтрер Штайнмаєр виступив проти заяви Меркель, сказавши, що "не варто перекривати шлях до можливості ослаблення напруги" такими висловлюваннями.

В цей же час, Меркель нагадала Москві, коли ЄС зможе скасувати санкції. За словами канцлера, їх скасують тільки після усунення причин для їх введення.