UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сноуден розповів про стеження спецслужб через безкоштовний Wi-Fi

Канадські спецслужби відстежували бездротові пристрої тисяч звичайних авіапасажирів аеропорту.

Канадський центр безпеки комунікацій (CSEC) стежив за пасажирами через безкоштовний Wi-Fi в одному з головних аеропортів країни, повідомляє CBS News з посиланням на секретний документ, наданий американцем Едвардом Сноуденом.

Розвідники протягом двох тижнів відстежували бездротові пристрої тисяч звичайних авіапасажирів і після того, як мандрівники залишали термінал аеропорту, назву якого не називають, і прибували до інших міст Канада та на територію США.

У заяві CSEC, у свою чергу, кажуть, що центр має законне право збирати і аналізувати метадані. Передбачається, що у випадку зі стеженням в аеропорту співробітники CSEC отримували інформацію про бездротові пристрої пасажирів, але не про зміст дзвінків або електронних листів.

Два найбільших аеропорти Канади у Торонто і Ванкувері вже заявили, що ніколи не надавали CSEC або іншим канадським спецслужбам інформацію про використання мереж Wi-Fi пасажирами.

Півтора місяці повідомляли, що США і Канада спільно шпигували приблизно за 20 країнами. Агентство національної безпеки США тісно співпрацювало з Центром безпеки комунікацій. Окрім того, від Сноудена стало відомо, що уряд Канади дозволив АНБ прослуховувати телефонні розмови учасників самітів G8 і G20, що пройшли в Оттаві у кінці червня 2010 року. !zn

Читайте також:

У Давосі створено комісію, яка займеться інтернет-загрозами

АНБ встановило шпигунські програми у комп'ютерних мережах армій Росії та Китаю