UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сноуден отримав премію за "громадянську мужність"

Сноуден проявив неймовірну мужність при розкритті масштабного стеження з боку спецслужб, вважає голова "Гуманістичного союзу".

Екс-співробітнику американських спецслужб Едварду Сноудену вручили премію імені Фріца Бауера за заслуги в інформуванні світової громадськості про масштабну і безпідставною стеження з боку спецслужб. Церемонія пройшла в німецькому місті Раштат. Засновником щорічно вручається престижної премії, яка не має грошового забезпечення, є громадська організація "Гуманістичний союз".

"Сноуден проявив неймовірну громадянську мужність при розкритті масштабної і безпідставною стеження з боку спецслужб, яка порушує права людини", - заявив голова "Гуманістичного союзу" Вернер Кеп-Керстін на церемонії вручення.

Він зазначив, що Сноуден заслуговує того, щоб забезпечити йому перебування в Німеччині чи будь-якій іншій країні Євросоюзу.

Премія була заснована на честь колишнього генерального прокурора землі Гессен Фріца Бауера, активно займався розслідуванням злочинів нацистів. Зокрема, він виступав обвинувачем на декількох процесах над адміністрацією Освенціма.

Нагадаємо, екс-співробітник ЦРУ Сноуден ховається від американських властей після того як злив ЗМІ дані про стеження і прослуховування з боку АНБ і ЦРУ США. Він потрапив в Москву через Гонконг і отримав притулок у Росії. 23 квітня офіційно обійняв посаду ректора Університету Глазго.

Колишній співробітник американських спецслужб Едвард Сноуден розглядає можливість повернення в США, але тільки на певних умовах. !zn

Читайте також:

Сноуден хоче змінити Росію на Бразилію

Британська розвідка перехоплювала дані Facebook, - Сноуден

Розвідка США впевнена, що Сноуден співпрацює з Росією