UA / RU
Підтримати ZN.ua

Снігові бурі вдарили по західних регіонах США, залишивши тисячі людей без світла

У північній Каліфорнії за 24 години випало майже 76 см снігу.

Снігові бурі вирують у західному регіоні Сполучених Штатів, знеструмивши тисячі будинків, повідомляють NewsNation Now та BBC.

У деяких частинах північної Каліфорнії за 24 години випало майже 76 см снігу, що призвело до відключення електроенергії та перекриття доріг, включаючи 112 км ділянку Невади.

У вихідні південну Каліфорнію вразила злива, що призвела до обриву ліній електропередач та затоплення вулиць.

Понад 4,5 см дощу випало за 24 години на перевалі Сан-Маркос в окрузі Санта-Барбара, тоді як Роккі-Бьютт в окрузі Сан-Луїс-Обіспо зафіксував 4 см, повідомили урядовці.

Національна метеорологічна служба (NWS) у місті Ріно, штат Невада, повідомила, що снігові бурі залишаться сильними протягом вечора неділі і до понеділка, і синоптики попередили, що подорожі в регіоні можуть виявитися складними протягом кількох днів.

Влада поблизу Ріно повідомила, що троє людей отримали поранення в результаті скупчення 20 автомобілів у вихідні дні на міжштатній автомагістралі 395 на тлі обмеженої видимості.

Відключення електроенергії торкнулося жителів Вашингтона, Орегона та інших районів, хоча найбільше постраждала північна Каліфорнія. Відключення електроенергії сталося у 28 000 домогосподарств.

А в штаті Монтана NWS попереджає, що "небезпечно холодний вітер може спричинити обмороження відкритої шкіри лише за п'ять хвилин". Від холоду та вітру температура може досягати -48 градусів.

Однією з переваг штормів у Каліфорнії буде поповнення снігового покриву Сьєрри. На його частку припадає близько 30% запасів прісної води у Каліфорнії, і вона була на небезпечно низькому рівні після тижня сухої погоди.

Департамент водних ресурсів штату повідомив напередодні Різдва, що сніговий покрив зараз становить від 114% до 137% норми, очікується, що випаде ще більше снігу.

У той час як західне узбережжя постраждало від сильних штормів, багато південних штатів відчувають "надзвичайно високі температури", а десятки міст очікують найтеплішого грудня за всю історію.

NWS повідомляє, що Вічіта-Фоллс, поблизу кордону Техасу з Оклахомою, повідомив про рекордну температуру 32°C, тоді як у Х'юстоні температура досягла 27°C.

Читайте також: В Україні найближчими днями синоптики прогнозують снігопади та похолодання

28 грудня в Україні очікується ускладнення погодних умов, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.