UA / RU
Підтримати ZN.ua

Смертниця, яка двічі була заміжня за бойовиками, підірвалась біля МВС Дагестану

Через кілька днів після подвійного теракту біля будівлі служби судових приставів у Махачкалі прогримів вибух біля міністерства внутрішніх справ.

Потужний вибух стався вранці 25 травня біля будівлі МВС Дагестану в центрі Махачкали. Постраждали 14 осіб, стан п'ятьох оцінюється як важкий, одного - як вкрай важкий. Серед поранених - п'ятеро поліцейських, а також оператор Всеросійської державної телерадіомовної компанії.

Бомбу смертниця привела в дію. Згідно з попереднім опізнанням, це Мадіна Алієва, яка двічі була одружена з бойовиками. Це припущення ще слід перевірити за записами відеокамери, а якщо це не вдасться - за результатами експертизи ДНК.

"За оперативними даними, вона просто перейшла на нелегальне становище, були навіть відомості, що вона збирається стати смертницею. Раніше вона вже двічі була заміжня, спочатку за Алі Алієвим, ліквідованим влітку 2009 року, а потім за Курбаном Джапаєвим, убитим у Каспійську влітку 2012 року", - повідомило джерело в правоохоронних органах.

Попередньо встановлено, що бомба знаходилася в сумці в смертниці і була начинена вражаючими елементами, її потужність встановлюється.

Поліція побоюється другого вибуху. Місце події оточене, працює слідчо-оперативна група. Кінологи і вибухотехніки ретельно перевіряють прилеглу територію на предмет вибухових речовин. За фактом вибуху порушено кримінальну справу.

Варто зазначити, що це вже третій теракт у Махачкалі на тижні і четвертий з початку травня. 20 травня в місті прогриміли два вибухи з проміжком близько 15 хвилин. Загинули чотири людини - два пристави і два поліцейських, за медичною допомогою звернулися 48 осіб. Повідомлялося, що потужність другої бомби склала від 40 до 50 кілограмів в тротиловому еквіваленті. !zn

//www.youtube.com/v/Be5GWFCJt2A?hl=ru_RU&version=3

Читайте також:

В Туреччині вбито "почесного консула" Ічкерії, який заступався за братів Царнаєвих

Бостонський теракт був помстою Царнаєвих за війни в Іраку і Афганістані

Слідчі перевіряють зв'язок Царнаєвих з чеченським терористом Доку Умаровим

В Росії убитий останній співучасник теракту в московському метро