UA / RU
Підтримати ZN.ua

Словаччина відмовляється від використання російської вакцини «Спутнік V»

Жителі республіки неохоче щеплюються нею, з партії обсягом 200 тисяч доз використали тільки 40 тисяч.

Словаччина не купуватиме російську вакцину від коронавірусу «Спутнік V», а частину придбаної партії обсягом 200 тисяч доз доведеться утилізувати, оскільки у препарату спливає термін придатності.

«Крайній термін другого щеплення вакциною «Спутнік V» - 31 серпня 2021 року, тобто останній день перед закінченням терміну придатності вакцини. Ми рекомендуємо не відкладати друге щеплення», - наголосили в МОЗ Словаччини.

Як повідомляє «УНІАН», вакцинувати російською вакциною в Словаччині почали 7 червня. За цей час з 200 тисяч отриманих доз вакцини використали тільки 40 тисяч, зробити щеплення «Спутніком» захотіли понад 15 тисяч осіб, зокрема колишній прем'єр-міністр Ігор Матович, якому таємна закупівля вакцини коштувала кар'єри.

Читайте також: Росія вакцинує жителів окупованого Донбасу несхваленою вакциною. Москва каже, що прищеплює "Спутніком V", але це не так – розвідка

Нагадаємо, 29 березня прем'єр-міністр Словаччини Ігор Матович подав у відставку через таємну закупівлю урядом партії «Спутнік V». Закупівля препарату, що не схваленого для використання в ЄС, і спосіб, у який це було зроблено, спровокували політичну кризу в країні.

Докладніше читайте у статті Олексія Коваля ««Спутнік V» завис над Словаччиною» у ZN.UA.