UA / RU
Підтримати ZN.ua

Словаччина скоротила штат посольства Росії на 35 осіб

За підрахунками словацьких ЗМІ, це скоротить штат посольства приблизно вдвічі від колишньої чисельності.

Влада Словаччини наказала посольству Росії скоротити штат на 35 осіб, повідомив у середу спікер Міністерства закордонних справ, посилаючись на неприпустиму активність іншого російського дипломата.

Мета цього кроку - "встановити максимальну кількість володарів дипломатичних та службових паспортів у цій (російській) місії", - йдеться у заяві речника Юрія Томагі, яку цитує Reuters.

Державні пропагандистські агентства Росії повідомили, що посла РФ викликали в МЗС Словаччини, де повідомили про скорочення штату місії. 14 березня Словаччина надіслала трьох співробітників російського посольства на підставі інформації спецслужб.

"Цей крок є неминучою реакцією на те, що співробітники російського посольства продовжують діяльність, що суперечить Віденській конвенції про дипломатичні відносини, інтересам Словаччини та партнерству з Російською Федерацією", - сказав Томага.

Зазначимо, що кілька інших країн Європейського Союзу, зокрема Бельгія, Нідерланди та Ірландія, у вівторок вислали десятки російських дипломатів.