UA / RU
Підтримати ZN.ua

Словаччина готова передати Україні винищувачі

Міністр Качер впевнений, що після відповідних консультацій з нашою та американською делегаціями літаки все ж будуть в Україні. 

Словаччина готова передати Україні винищувачі МІГ-29. Вже найближчими тижнями можуть початися приготування, заявив глава МЗС країни Растислав Качер під час інтерв'ю "Інтерфакс Україна". 

"Ми ще не передали вам МіГ-29, але готові це зробити. Ми говоримо з нашими партнерами у НАТО про те, як це зробити", - зазначив він.

Качер додав, що це питання було однією з тем останньої зустрічі з президентом Володимиром Зеленським. 

"Наш міністр оборони пояснив вашому президенту, як це можливо зробити. І, думаю, найближчими тижнями до Словаччини прибуде українська делегація і ми разом з американськими друзями будемо працювати над тим, щоб це стало реальністю…, - зазначив міністр закордонних справ. - Я дуже оптимістично налаштований з цього приводу, думаю, це скоро відбудеться і літаки будуть в Україні". 

Читайте також: Кулеба про ситуацію з Leopard: Київ не розуміє "лінію аргументації" Німеччини

Нагадаємо, у травні США погодилися на постачання Україні МІГів Польщею, після чого Варшава повинна була отримати сучасні винищувачі західного зразка. Проте через деякий час у Вашингтоні цю ідею назвали "неприйнятною". Згодом видання The Spectator пояснило, що Київ залишився без цих винищувачів через домовленість США та Китаю. Останній, за даними ЗМІ, пообіцяв Штатам в обмін на це відмовити Росію від ядерного удару.