UA / RU
Підтримати ZN.ua

Слідом за прем'єром Вірменії Ердоган назвав свою умову закінчення війни в Карабасі

Туреччина продовжує підтримувати Азербайджан

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вважає, що єдиним шляхом врегулювання конфлікту в Нагірному Карабасі між Вірменією та Азербайджаном - припинення вірменської окупації регіону.

Перед цим прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що бойові дії припиняться, коли Туреччина припинить своє втручання в загострення конфлікту.

"Безкомпромісні дії «розпещеної» Вірменії перетворили нагірнокарабаський конфлікт на подобу гангрени. Єдиний шлях врегулювання цієї проблеми - припинення вірменської окупації, яка триває майже 30 років", - сказав Ердоган на бізнес-форумі Туреччина-Африка, передає Anadolu.

Він додав, що Туреччина підтримує боротьбу Азербайджану.

Міжнародні переговори щодо конфлікту в Нагірному Карабасі відбудуться 8 жовтня в Женеві та 12 жовтня в Москві. Посередники постараються переконати конфліктуючі сторони домовитися про припинення вогню.

Росія, Франція і США озвучили спільну заяву, закликаючи припинити бойові дії в Нагірному Карабаху.

Мінська група ОБСЄ закликала лідерів конфліктуючих країн негайно взяти на себе зобов'язання відновити предметні переговори.

Баку почало наступ в Нагірному Карабасі, прагнучи відновити суверенітет над регіоном. Найближчі дні покажуть, чи вдасться Азербайджану досягти своєї мети. Поки ж азербайджанська армія взяла під контроль шість населених пунктів регіону і кілька стратегічних висот в зоні конфлікту. Про те, що відбувається в Нагірному Карабасі, читайте в статті Володимира Кравченка «Осіннє загострення».