UA / RU
Підтримати ZN.ua

Слідком Білорусі знову показав змонтоване відео, де Тіхановська з командою нібито обговорюють "захоплення адмінбудівель"

Відео являє собою монтаж різних моментів бесіди, склеєних разом. Запис вже крутили по каналах в Росії та Білорусі влітку минулого року. Штаб Тіхановської спростовує її участь у підготовці до заворушень.

Підконтрольний невизнаному президенту Аляксандру Лукашенку слідчий комітет Білорусі опублікував відеозапис зі слідами монтажу, на якому лідерка опозиції Білорусі Світлана Тіхановська з командою обговорюють плани після виборів глави держави.

Також СК Білорусі оголосив Тіхановську в міжнародний розшук і вимагає її екстрадиції.

Як стверджує СК Білорусі, відео знято в серпні 2020 роки перед виборами президента. На відеозаписі люди, схожі на Тіхановську та членів її команди, обговорюють захоплення адміністративних будівель після виборів.

Це відео є монтажем різних моментів бесіди, склеєних разом. Жінка, схожа на Тіхановську, на відео сумнівається в тому, що зможе впоратися з посадою в разі перемоги на виборах президента.

«Навіть якщо Тіхановська стає президентом з якихось невідомих причин. Ви розумієте, що я одна ні з чим не впораюся», - каже жінка.

Це відео вже публікували на білоруському і російському ТБ в серпні 2020 року.

Пізніше пресслужба Тіхановської спростувала її участь в підготовці масових заворушень.

"За час передвиборчої програми та місяці протесту після виборів команда Світлани Тіхановської спілкувалася та продовжує спілкуватися з величезною кількістю білорусів. Частина з них завжди була й продовжує залишатися орієнтованою на радикальні заходи - але Світлана Тіхановська ніколи не брала участь в розробці таких планів", - йдеться в коментарі пресслужби щодо відео, оприлюдненого СК.

Читайте також: Тихановська вважає, що Лукашенко буде змушений піти у відставку цієї весни

За даними неофіційних екзит-полів Тіхановська перемогла на виборах президента з результатом близько 80%. Але ЦВК оголосила переможцем Лукашенка, після чого в країні почалися акції протесту, які тривають досі.

У серпні опозиціонери, не визнавши результатів президентських виборів в Білорусі створили Координаційну раду з передачі влади. До неї увійшли 35 осіб.

У Білорусі тривають протести проти режиму Лукашенка, спровоковані фальсифікацією президентських виборів і міліцейським насильством проти громадян. За цей час тисячі людей були затримані та побиті силовиками, щонайменше п'ять протестуючих загинули. Десятки людей зникли безвісти.