UA / RU
Підтримати ZN.ua

Слідчий комітет РФ порушив справу проти українця в історії про пожежу в ТРЦ Кемерово

Найближчим часом його планують заарештувати, правда заочно.

Слідчий комітет Росії у справі про пожежу в Кемерово відкрив кримінальне провадження у відношенні громадянина України Микити Кувікова, відомого в мережі під ім'ям Євген Вольнов.

"За результатами проведеної перевірки слідчими Слідчого комітету РФ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 282 КК РФ (збудження ненависті або ворожнечі) щодо громадянина України Микити Кувикова, відомого в мережі Інтернет як "Євген Вольнов", - йдеться в повідомленні відомства в середу.

За даними слідства, він із допомогою інтернету "поширював неправдиві дані про кількість загиблих при пожежі в Кемерово, вводячи в оману родичів загиблих і постраждалих, таким чином намагаючись дестабілізувати ситуацію".

Слідство має намір клопотати перед судом про обрання щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді заочного арешту. Найближчим часом він буде оголошений в розшук.

Пожежа в торгово-розважальному центрі "Зимова вишня" в російському Кемерово спалахнула вдень 25 березня. Вогонь охопив четвертий поверх, де розташовані кінотеатр та ігрові кімнати для дітей. Пожежна сигналізація не спрацювала, тому співробітникам довелося усно сповіщати відвідувачів про небезпеку.

Влада Кемерово опублікувала список загиблих і зниклих без вісті під час пожежі у торговому центрі "Зимова вишня". Список розділений на дві частини - загиблі, чия особистість встановлена, і люди, які числяться зниклими без вести. У списку упізнаних 25 імен. Зниклими без вісті числяться 38 осіб. Таким чином, всього в списку адміністрації Кемерово 63 людини.

Повну інформацію про трагедію в ТЦ "Зимова вишня" в російському Кемерово і свідчення очевидці читайте в матерівале "Пожежа в Кемерово: останні дані та свідчення очевидців".