UA / RU
Підтримати ZN.ua

Схоже, у Росії нікому охороняти кордон. Госдума пропонує, аби це робили цивільні

Картаполов говорить про добровільну участь в цій ініціативі. Хоча, якщо йдеться про Росію, то краще сказати, що це буде добровільно-примусово. 

У Госдумі пропонують, аби державний кордон у РФ почали охороняти цивільні. З такою пропозицією виступив голова оборонного комітету Андрєй Картаполов, пояснивши ініціативу браком військових можливостей, повідомляє "Медуза". 

"На жаль, у нас зараз немає таких можливостей, як у Радянському Союзі, коли вся країна по периметру охоронялася військовими підрозділами прикордонних військ СРСР. Тому зараз дещо інші способи охорони кордонів, - цитує ЗМІ заяву Картаполова. - Але задіяти на добровільній основі місцеве населення, на мій погляд, це цілком реально і зрозуміло. У багатьох країнах це практикується".

Якщо влада довіряє народу, продовжив політик, можна почати формувати відповідний механізм. 

Читайте також: Російські прикордонники почали допитувати фінських гостей – яка причина

Тим часом у самій Росії готуються до тривалої війни проти України. Так вважають у розвідці Британії, опираючись на останні рішення Госдуми. 11 квітня там остаточно затвердили новий закон про військовий обов'язок, який передбачає вручення призовникам електронних повісток та забороняє їх виїзд за кордон. Цікавий нюанс: документ вважатиметься врученим, навіть якщо сам адресат його не бачив.