UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сирійські ополченці розповіли про отримання американської зброї

У той же час повстанці поскаржилися, що цієї зброї недостатньо для відбиття наступу, підтримка якої здійснюється з повітря.

Сирійські ополченці в Алеппо повідомили про отримання нової партії американської зброї, в тому числі протитанкових ракетних комплексів, повідомляє Reuters з посиланням на бійців Сирійської вільної армії.

До них надійшли нові партії американської зброї відразу після початку наступу армії президента Сирії Башара Асада і бійців "Хезболли" за підтримки російської авіації.

Командир об'єднання "Султан Мурад", яке входить в Сирійську вільну армію, розповів, що йдеться в тому числі про постачання протитанкових ракетних комплексів, ракет до них, а також мінометних мін, які в Сирію направляють Саудівська Аравія, Туреччина і Катар.

При цьому ще одне джерело зазначило, що цієї зброї недостатньо для відбиття наступу, підтримка якої здійснюється з повітря.

"Кілька протитанкових комплексів не вирішать долю битви. Нам потрібні десятки гармат", - заявив він.

9 жовтня міністр оборони США Ештон Картер повідомив про розширення допомоги сирійській опозиції і зазначив, що допомогу сирійським ополченцям буде за обсягами та ефективністю порівнянна з допомогою курдам, які також є союзниками в боротьбі з "ІД".

Заступник міністра оборони США Крістін Вормут уточнила, що Пентагон обмежить поставки сирійським ополченцям "основними видами зброї", а постачання протитанкових та переносних зенітних ракетних комплексів виключені.

Про допомоги сирійської ополченцям напередодні повідомляв і чиновник з Саудівської Аравії. Причому, за його словами, цілком можливо, що помірна опозиція в Сирії, крім сучасного зброї і протитанкових установок, отримає і ракети "земля-повітря".

Читайте також: МЗС Росії: Керрі запропонував переговори РФ, Саудівській Аравії та Туреччині щодо Сирії

Одноосібне рішення Росії про початок військової кампанії в Сирії без будь-яких консультацій і узгоджень в міжнародних організаціях свідчить, що сирійці можуть стати не останньою жертвою "інтернаціональної допомоги" Москви "братнім народам", пише у статті для DT.UA Віктор Каспрук.

Автор не виключає, що "кремлівський карлик визначив для себе головною тактику "бікфордового шнура". Коли Москва від підпалювання одного конфлікту переходитиме до наступного, ніби запалюючи від попередньої країни, в яку вона вторглася, факел для свого наступного втручання".

Детальніше про цілі Путіна в Сирії читайте в статті Сирійський "бікфордів шнур" Путіна у статті Віктора Каспрука для "Дзеркала Тижня. Україна".