UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сирійські бойовики знову стратили підлітка: помстилися за загибель найманця

Підліток був страчений у сирійському місті Дейр-ез-Зор в якості відплати за вбивство саудівського найманця.

Бойовики з екстремістської організації "Джебхат ан-Нусра", що воюють на боці сирійської збройної опозиції, в середу стратили 15-річного підлітка, повідомляє телестанція "Аль-Іхбарія".

За даними джерел, Талаа Сулейман був страчений у сирійському місті Дейр-ез-Зор в якості відплати за вбивство саудівського найманця. Подробиць події не наводиться.

9 червня сирійські ЗМІ повідомили, що бойовики розстріляли в місті Алеппо на очах у батьків 15-річного хлопчика. За словами правозахисників, підлітка повстанці з екстремістської організації "Джебхат ан-нусра" звинуватили у богохульстві. Мухаммед Катаа продавав каву в одному з районів Алеппо.

За однією версією, під час вуличного спору підліток нібито вимовив фразу: "Навіть якщо пророк Мухаммед спуститься на землю, я не стану вірянином". Бойовиків обурили блюзнірські висловлювання хлопчика, і вони розстріляли його, незважаючи на спроби матері заступитися за нього і запевнити, що він брав участь у демонстраціях проти режиму президента Сирії Башара Асада.

У пресі з'явилася й інша версія обставин кари. Згідно з нею, підліток відмовився пригостити бойовиків кавою безкоштовно, що їх розлютило. З хлопчиком розправилися на місці.

Кара хлопчика викликала обурення російського Міністерства закордонних справ, яке виступило з цього приводу зі спеціальною заявою. "З обуренням сприйняли повідомлення про вбивство в Алеппо бойовиками сирійської збройної опозиції 15-річного підлітка, звинуваченого в "богохульстві", - говорилося в повідомленні. Дипмісія закликала всі сторони сирійського конфлікту неухильно дотримуватися права людини і норм міжнародного гуманітарного права".

У заяві також зазначалося, що чергова трагедія підтверджує нагальну необхідність якнайшвидшого політичного врегулювання конфлікту в Сирії, нормалізації стану справ у гуманітарно-соціальній сфері, включаючи припинення будь-яких насильницьких дій щодо мирного населення.

Читайте також:

Сирійські бойовики стратили 15-річного підлітка за богохульство

Сирійські бойовики стратили 11 бранців за законами шаріату

ФСБ виявила в Сирії близько 200 російських бойовиків