UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сирійські бойовики стратили 11 бранців за законами шаріату

Ісламісти поставили пов'язаних бранців на коліна, зачитали їм смертний вирок і під крики "Аллах Акбар" розстріляли в потилицю.

В інтернеті з'явилося чергове відео жорстокої розправи, здійсненої в ході війни в Сирії. Ісламісти з "Фронт аль-Нусра", які виступають в авангарді повстанців, публічно стратили 11 людей, засуджених до смерті як солдатів Башара Асада.

На відеозаписі страти видно, як люди в масках з чорними ісламістськими прапорами ходять повз поставлених на коліна бранців, у яких зав'язані очі. Деякі з них одягнені у військові мундири.

Після цього ватажок ісламістів читає "молитву" і вирок "шаріатського суду". Слідом за цим він пострілами в потилицю вбиває 11 осіб. У деяких з "засуджених" чоловік стріляє двічі. Весь цей час двоє підручних у нього за спиною розмахують прапорами і кричать "Аллах Акбар".

За інформацією місцевих ЗМІ, розправа сталася в ході інтенсивних боїв за місто Дейр ез-Зор. Цей населений пункт є великим центром землеробської області, яка знаходиться на сході Сирії в районі річки Євфрат.

Це вже друга подібна розправа за останній час. В середині травня бойовики розстріляли трьох солдатів у місті Ракка на північ від Дейр ез-Зора. Страта також була записана на відеокамеру і потрапила на YouTube.

Нагадаємо, що 14 травня ісламські радикали виклали в мережу запис іншого "подвигу" свого лідера, що шокував всю світову громадськість. На відео командир опозиціонерів на ім'я Абу-Саккар вирізає шматки м'яса з грудей вбитого противника і поїдає їх. Пізніше канібал пояснив, що це помста "собаці", що захищає уряд, за наруги над жінкам і вбивства дітей (в телефоні загиблого повстанці знайшли обурливе відео про приниження).

Битва за Дейр ез-Зор йде вже більше року. Урядові війська контролюють північну частину міста, а бойовики - південну. Дейр ез-Зор грає у війні важливу роль: у місті розташована переправа через річку Євфрат, а також стратегічний аеропорт. !zn

Читайте також:

Сенат США готується узаконити постачання зброї сирійським повстанцям

Ісламський клірик видав фетву, що дозволяє сирійським бойовикам ґвалтувати жінок

Сирійські повстанці розікрали сотні мільйонів, виділених Заходом на "гуманітарку"