UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сінгапурська "мега-церква" проводитиме служби онлайн через епідемію коронавірусу

Найпопулярніша церква Азії не хоче ризикувати через розповсюдження хвороби.

Найбільша церква Азії City Harvest Church, яка має 16 тисяч прихожан, вирішила припинити церковні збори фізично і перейти на онлайн-служби. Церква припинить свої традиційні служби в ці вихідні через зростаючу кількість випадків коронавірусу в Сінгапурі, а замість цього буде транслювати своє жваве проповідування в стилі євангелії в Інтернеті, передає Reuters.

Своє рішення одна з найприбутковіших церков в Азії, прийняла після того, як Сінгапур повідомив про свій найбільший стрибок хворих на коронавірус 14 лютого - з 8 до 58.

"Керівництво роздумувало над тим, що наймудріше і найвідповідальніше так зробити для нашої церкви з огляду на все більшу кількість випадків COVID-19 за останній тиждень", - Преподобний Хо Йоув Сун у своєму відео у Facebook.

У церкві пояснили, що це тимчасовий захід. Коли ситуація стабілізується, традиційна служба повернеться.

Кілька релігійних груп скасовують діяльність у всій багатоконфесійній острівній країні, тоді як уряд радив бізнесу відкладати або скасовувати всі неістотні масштабні події.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу 2019-nCoV "надзвичайною ситуацією в області суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення". У ВООЗ побоюються, що вірус потрапить на територію країн зі слабкою системою охорони здоров'я.

Вперше цей коронавірус діагностували у грудні минулого року. Новий коронавірус став сьомим вірусом такого типу, якими може заразитися людина.

Влада КНР запровадила жорсткий карантин в Ухані та інших містах, де зафіксовано спалах захворювання. Вильоти туристичних груп з Китаю припинені.

Китайський коронавірус швидкими темпами поширюється в усьому світі. Редакція DT.UA зібрала найважливішу інформацію, пов'язану з небезпечним захворюванням.

Докладніше про коронавірус читайте в матеріалі Лідії Суржик "Академік Володимир Широбоков: "Мікроби не прощають легковажності".