UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сі Цзіньпін обговорив з Макроном та Шольцом ситуацію в Україні

Китай «засмучений нинішніми подіями у Європі».

Лідер Китаю Сі Цзіньпін провів переговори з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Лідери країн обговорили ситуацію в Україні, повідомляє ІНТЕРФАКС – Україна.

Сі Цзіньпін виступив із закликом до «максимального стримування для того, щоб уникнути гуманітарної кризи» в Україні.

За даними агентства ЕФЕ, лідер КНР висловив занепокоєння через ситуацію в Україні.

«Ми повинні закликати до максимального стримування, уникнути широкомасштабної гуманітарної кризи», - сказав Сі Цзіньпін.

Він також додав, що Китай «засмучений нинішніми подіями у Європі». Макрон і Шольц висловилися за мирне врегулювання ситуації за допомогою переговорів.

Читайте також: Байден, Джонсон, Шольц та Макрон готові піднімати для Росії ціну агресії проти України

Міністр закордонних справ Китаю Ван І заявив, що його країна готова стати посередником між Росією та Україною. За його словами, Китай підтримує конструктивні міжнародні зусилля, спрямовані на політичне врегулювання ситуації.

Чому Китай не засуджує війну Росії проти України? Чому під час голосування в ООН за резолюції, які осуджують російську агресію проти нашої країни, китайці утримуються й намагаються виробляти незручні «па» у своєму балансуванні між Москвою та Заходом?

Про інтереси Пекіна і його політику щодо Києва, Москви та Вашингтона — читайте у статті Наталії Бутирської «Війна Росії проти України: в який бік дивиться Китай?».