UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сі Цзіньпін вирушив на інспекцію в Ухань

За прогнозами китайських лікарів, епідемія коронавірусу триватиме до червня.

Голова Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін у вівторок, 10 березня, прибув до міста Вухань, звідки почав поширюватися небезпечний коронавірус Covid-19.

Китайський лідер перевірить заходи з профілактики поширення і контролю над захворюванням у провінції Хубей і її столиці, місті Вухань, повідомляє CCTV.

Разом з іншими високопоставленими державними діячами Сі Цзіньпін відвідає медпрацівників, військових, поліцейських, чиновників, волонтерів і громадських діячів, щоб "висловити повагу тим, хто боровся з коронавірусом на передовій".

Також запланований візит Сі до "пацієнтів і жителів міста". Чи будуть це ті, хто продовжує лікування від коронавірусу, чи видужалі містяни, не уточнюється.

Китайський лідер також не зможе відвідати офтальмолога Центральної лікарні Вуханя Лі Веньляна, який попереджав про загрозу епідемії нового вірусу ще до її початку.

Наприкінці грудня 2019 року лікар у соціальних мережах розповів своїм колегам про пацієнтів із вірусною інфекцією, що нагадує SARS (так звана "атипова пневмонія"). Після цього доктора Лі кілька разів викликали у місцеві органи охорони здоров'я та поліцію, вимагаючи "припинити поширювати неправдиву інформацію".

На початку січня він заразився коронавірусом від однієї зі своїх пацієнток. Лікар лікувався в тій самій лікарні, де працював. 6 лютого Лі Веньлян помер від важкої пневмонії, викликаної Covid-19.

Як повідомлялося, у Медичному центрі Університету Небраски (США) почали тестувати на людях ліки від спричиненої коронавірусом пневмонії. Саме вона найчастіше призводить до легеневої недостатності та смерті пацієнтів із Covid-19.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавіруса COVID-19 "надзвичайною ситуацією в області суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення". У ВООЗ побоюються, що вірус потрапить на територію країн зі слабкою системою охорони здоров'я. 28 лютого ВООЗ підвищила рівень небезпеки до дуже високого.

Вперше цей коронавірус діагностували у грудні минулого року. Covid-19 швидкими темпами поширюється по всьому світі. Випадки захворювання зафіксовані більш ніж у 100 країнах на всіх континентах. Згідно з офіційними даними, захворіли понад 110 тисяч людей, 60 тисяч вилікувались, 3840 померли.

Докладніше про наслідки коронавірусу в Китаї читайте в матеріалі Ігоря Бураковського "Коронавірус: епідемія як економічний шок" для ZN.UA.