UA / RU
Підтримати ZN.ua

Швеція заявила про порушення повітряних кордонів літаками РФ

Інцидент стався ще 19 січня, однак про нього стало відомо тільки зараз.

Збройні сили Швеції заявили про порушення повітряного простору країни російськими військовими літаками. Про це йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті оборонного відомства. Інцидент стався ще 19 січня, проте про нього стало відомо тільки зараз.

"19 січня російський літаків типу Іл-20 здійснив політ над Балтійським морем у супроводі двох винищувачів типу Су-27 Flanker. На південь від Карлсхамна в Блекінге російські літаки зайшли ненадовго на територію Швеції без дозволу", - йдеться в повідомленні.

Про порушення правил доступу Збройні сили Швеції поставили до відома уряд.

Як повідомлялося, літаки РФ неодноразово порушували повітряний простір інших країн, але проти них не відкривали справи. Наприклад, у листопаді 2015 року російський військовий літак залетів на одну милю в повітряний простір Ізраїлю, у вересні 2017 року під час російсько-білоруських навчань"Захід-2017" два російських військових літаки порушили повітряний простір Литви, в грудні 2017 року російський літак порушив повітряний простір Фінляндії, в липні 2018 року російський літак порушив повітряний простір Естонії.