UA / RU
Підтримати ZN.ua

Швеція вирішила відгородитися від біженців прикордонним контролем

Глава Міністерства внутрішніх справ Швеції Андерс Игеман заявив про тимчасовий і вимушений характер цієї міри.

Керівництво Швеції прийняло рішення про відновлення прикордонного контролю у зв'язку з міграційним кризою.

Про це заявив у середу, 11 листопада, голова Міністерства внутрішніх справ Швеції Андерс Игеман, пише Deutsche Welle.

За його словами, дана міра введена вимушено і тимчасово. Як повідомляє інформагенція AFP, шведська влада заявила про "рекордну кількість" біженців, яка може "представляти небезпеку для громадського порядку".

Варто зазначити, що лише з початку вересня до Швеції прибули близько 80 тисяч біженців - стільки ж, скільки за весь минулий рік. Керівництво країни прогнозує, що в 2015 році в Швецію приїдуть 190 тисяч мігрантів.

Швеція, як і Німеччина, найбільш відчула наслідки міграційної кризи. В офіційному Берліні раніше було прийнято рішення про продовження дії прикордонного контролю Німеччини з Австрією до 13 листопада. При цьому влада Німеччини висловила готовність продовжити в подальшому дану міру, якщо ситуація помітно не покращиться.

Як очікується, в Німеччину прибуде до 1 мільйона біженців в цьому році. За прогнозами до кінця 2016 року в Європу прибудуть ще три мільйони мігрантів.

Згідно з оцінками ООН, до європейських берегів через Середземне море з початку року прибули понад 750 тисяч біженців.

При цьому кількість прибулих в Європу біженців у жовтні перевищила 500 тисяч чоловік - це в два рази більше, ніж за весь минулий рік.

Докладніше читайте в тижневику "Дзеркало Тижня. Україна" в матеріалі Олексія Коваля "Європу захльостує вал нелегальної міграції".