UA / RU
Підтримати ZN.ua

Штурм кордону Польщі: у МВС країни оцінили складність проблеми

Вранці 8 листопада Білорусь перенаправила до кордону Польщі сотні мігрантів.

Штурм кордону Польщі мігрантами з країн Близького Сходу та Африки, яких Білорусь організовано перенаправляє від себе, став найскладнішим моментом із початку кризи на кордоні з Білоруссю, заявив заступник голови МВС Польщі Блажій Побожі в ефірі польського телеканалу ТВН24.

"Мігранти роблять спроби штурму польського кордону. Група, яка штурмувала кордон - це переважно молоді чоловіки у віці приблизно 30 років. Це найскладніший момент з початку цієї кризи. Більше того, кожна наступна година стане більш значним викликом для польських служб, уряду та політиків", - сказав він.

Побожі каже, що зараз на прикордонній лінії знаходяться від кількох сотень до, можливо, кількох тисяч мігрантів.

Читайте також: Емігрантка з України перемогла на виборах у Нью-Йорку

Водночас він зазначив, що завдяки оновленому законодавству про іноземців прикордонники отримали "дієвий інструмент, який змінив на краще процедуру повернення на білоруську сторону тих, хто нелегально перетнув кордон".

Вранці 8 листопада білоруські журналісти опублікували відео про те, як численний натовп мігрантів прямує до польського кордону. Їх супроводжували озброєні люди із собаками, тобто їхнє пересування було організоване. Увечері того ж дня міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив про бойову готовність на кордоні з Білоруссю. На кордоні зараз чергують понад 12 тисяч солдатів.