UA / RU
Підтримати ZN.ua

Штайнмайер побоюється розвалу Євросоюзу

Сприймати мир на континенті, і Євросоюз як даність більше не можна.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер застеріг від розвалу Європейського Союзу, повідомило німецьке видання Süddeutsche Zeitung.

Він упевнений, що сприймати мир на континенті, і Євросоюз як даність більше не можна. "Фінансова криза, хвиля біженців, які прямують до Європи, і шок від британського референдуму штовхнули Європи в зону сильної турбулентності", - сказав Штайнмаєр.

Німецький міністр також вважає, що все більше країн-членів ЄС критикують політику Брюсселя. "Навіть найвідданіші прихильники Європи зараз бачать, що ми повинні заново переконувати людей (...) Якщо ми не будемо знати, як цінувати ЄС, він зійде нанівець", - підкреслив він.

Нагадаємо, що віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель раніше висловився в підтримку кандидатури Штайнмайера як ймовірного наступного президента Німеччини.

Минулого року президент Європарламенту Мартін Шульц висловлював побоювання, що Євросоюз в найближчі 10 років може розпастися. Проблеми, на думку президента Європарламенту, все ще можна вирішити, курс на євроінтеграцію можна ще повернути.