UA / RU
Підтримати ZN.ua

Штати запровадили санкції проти перевізників російської нафти з Китаю та ОАЕ

До деяких суден, що перевозили російську нафту, мають відношення американські компанії

20 грудня Міністерство фінансів США продовжило запроваджувати санкції проти компаній, що беруть участь у перевезенні російської нафти за цінами вище встановленої межі у 60 доларів за барель. Серед кораблів флоту підсанкційних компаній є ті, до яких має відношення американський капітал.

«Після запровадження граничної ціни маловідомі нафтотрейдери з непрозорою структурою власності стали частими учасниками морських перевезень нафти, видобутої великими російськими нафтовими компаніями, на які припадає до половини російського експорту нафти», – йдеться у повідомленні американського мінфіну. 

Читайте також: США посилили правила щодо транспортування російської нафти

Під санкції потрапили наступні компанії: 

Читайте також: США наростили видобуток сланцевої нафти, що б’є по стратегії ОПЕК+ з підвищення ціни

Нагадаємо, нещодавнє розслідування The Washington Post показало, що Пентагон досі отримує від грецького постачальника Motor Oil Hellas нафтопродукти з російської нафти.

Як утримати нафтовий експорт Росії у межах встановленої стелі цін? Що робити з «тіньовим» танкерним флотом та страховими компаніями, які допомагають агресору обходити обмеження ціни? На ці запитання відповідає Олег Гетман у статті «Оптимістичний тренд: із листопада валютна виручка РФ за нафту різко скоротилася» на ZN.UA.