UA / RU
Підтримати ZN.ua

Штати мають намір посилити підтримку України - держсекретар США

Блінкен запевнив, що Штати налаштовані працювати разом з Україною над усіма викликами.

Державний секретар США Ентоні Блінкен під час свого виступу в Конгресі в середу, 10 березня, заявив, що Америка добре обізнана щодо викликів, які сьогодні стоять перед Україною, та готова посилити її підтримку в різних сферах, передає "Укрінформ". 

Блінкен також зазначив, що США виступають проти російської агресії в Донбасі та рішуче не підтримують спроби РФ анексувати Крим.

"Ми виступаємо рішуче проти спроб Росії анексувати Крим, ми рішуче проти агресії РФ на Донбасі, на сході України. І ми твердо підтримуємо Україну та маємо намір посилити цю підтримку – будь то у сфері безпеки, економіки, або ж у зусиллях щодо зміцнення власної демократії", - сказав глава Держдепартаменту.

Він підкреслив, що Україна відповідає на виклики агресії ззовні, з боку Росії, а також на власні виклики, включно з проблемою корупції.

Також Блінкен запевнив, що Штати налаштовані працювати разом з Україною над усіма цими викликами. 

Читайте також: Держсекретар США Блінкен озвучив ключові зовнішньополітичні пріоритети адміністрації Байдена

Раніше тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін заявила, що США продовжать роботу з Україною по широкому спектру загальних інтересів. Вона запевнила, що нове керівництво США активно підтримує Україну. 

Також Квін позитивно оцінила зобов'язання Зеленського провести комплексну судову реформу.