UA / RU
Підтримати ZN.ua

Штам "Омікрон" є найбільшою загрозою для глобальної охорони здоров'я – G7

G7 називає Omicron "найбільшою загрозою" для глобальної охорони здоров'я.

Новий штам COVID-19 "Омікрон" назвали найбільшою загрозою для глобальної охорони здоров'я міністри МОЗ країн G7, повідомляє The Guardian з посиланням на їхню заяву.

«Глибоко стурбовані зростанням кількості випадків захворювання, міністри заявили про розгляд найбільшої поточної загрози для глобальної охорони здоров'я», — оголосили чиновники.

Видання додає, що окрім влади Великобританії, де й королева Єлизавета скасувала передріздвяний сімейний обід через зростання кількості випадків захворювання на коронавірус, президент США Джо Байден попереджає, що поширення "Омікрона" може досягти піку в січні 2022-го.

Також і Франція посилить обмеження.

Глави міністерств також уклали, що вирішальне значення при реагуванні на зростаючу кількість хворих на штам має спільна робота, яка сприяє рівному доступу до діагностики, секвенування геномів вірусу, вакцин і терапевтичних засобів.

Читайте також: Світ стикається із цунамі заражень COVID-19 – ВООЗ

Раніше спеціальний представник Всесвітньої організації охорони здоров'я по боротьбі з COVID-19 Девід Набарро заявив, що штам коронавірусу "Омікрон" демонструє величезну швидкість поширення. Фактично кількість заражених збільшується вдвічі кожні два або три дні.