UA / RU
Підтримати ZN.ua

Штаб арештованого Бабарика висунув список вимог до влади Білорусі

Зокрема, Лукашенко повинен показати дійсні результати голосування на виборах президента Білорусі по кожній виборчій дільниці і надати виборцям документи на перевірку.

Оточення арештованого в липні бізнесмена і кандидата в президенти опублікувало список вимог до влади Білорусі. Також повідомляється, що державне телебачення країни, зокрема, канал "Білорусь 1", раніше звинувачувало штаб Бабарика у фінансуванні заворушень, передає РБК.

Штаб колишнього голови Белгазпромбанка Віктора Бабарика в своєму Telegram каналі написав вимоги до Лукашенка, вказавши, що незгода з чинною владою набирає силу щодня.

Вимоги штабу Віктора Бабарика до діючої влади:

1. Кінець насильства

Негайно припинити застосування фізичної сили і затримань. Сховайте кийки, гранати, кулі. Приберіть з вулиць міст армію і ОМОН. Припиніть переслідувати людей за квіти, браслети, велосипеди, думка, пісні, прогулянки, прапори, оплески.

2. Свободу політв'язням

Негайно випустити всіх політичних в'язнів, а також затриманих на мирних акціях і протестах. Всі вони повинні бути звільнені негайно без судів і штрафів. Виплатити компенсацію всім затриманим, побитим і покаліченим силовиками білорусам.

3. Чесні нові вибори

Оголосити нові чесні вибори до 15 вересня за участю всіх альтернативних кандидатів під наглядом міжнародних організацій з новими виборчими комісіям, новим ЦВК, відеоспостереженням, відкритим підрахунком голосів.

"Люди більше не бояться, вони більше не миряться з обманом, їх більше не змусити підкоритися тим, кого вони не вибирали", - передає штаб.

"Те, що відбувається поки не можуть оцінити тільки білоруська влада. Невже вони сподіваються на те, що завтра ми зітремо з пам'яті події цих днів?" - пишуть представники штабу Бабарика.

У зв'язку з цим прихильники незареєстрованої кандидата закликали владу виконати ряд вимог. Серед них негайне припинення застосування фізичної сили, звільнення всіх політичних в'язнів і затриманих,

Також представники штабу Бабарика вимагають від влади країни опублікувати дійсні результати голосування на виборах президента по кожній виборчій дільниці і надати виборцям документи на перевірку. Мерам же міст пропонується в найближчі вихідні організувати мирні масові зібрання і дати можливість громадянам висловити свою думку.

Детальніше про передвиборчу ситуацію в Білорусі читайте в матеріалах Андрія Паливоди «Напередодні» для ZN.UA.