UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шойгу підтвердив відправку єдиного російського авіаносця до берегів Сирії

На "Адмірала Кузнєцова" якраз закінчується черговий ремонт.

Росія направить в Середземне море важкий авіаносний крейсер "Адмірал Кузнєцов", повідомив міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

За його словами, зараз в російське угрупування у східній частині Середземного моря входять не менше шести бойових кораблів і трьох-чотирьох суден забезпечення зі складу всіх флотів.

"Для нарощування бойових можливостей групування плануємо включити в її склад корабельну авіаносну групу з крейсером "Адмірал Кузнєцов", – сказав Шойгу.

За даними російських ЗМІ, корабель відправиться в Середземне море в середині жовтня. Похід триватиме від чотирьох до п'яти місяців.

Крейсер "Адмірал Кузнєцов" називають єдиним російським авіаносцем. Значну частину часу цей корабель проводить в ремонті. Черговий ремонт якраз закінчується на североморському рейді Кольського затоки.

Росія збиралася відправити авіаносний крейсер в Середземне море влітку 2016 року, проте відмовилася від цього, коли президент Росії Володимир Путін наказав почати виведення військового контингенту з Сирії 15 березня.