UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шольц запевнив Україну в подальшій підтримці

Німецький канцлер обіцяє надати цьогоріч Києву підтримку на суму понад сім мільярдів євро.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц разом з главами урядів Північної Європи запевнив Україну в подальшій підтримці. За його словами, Європа буде підтримувати Київ «до тих пір, поки це необхідно». Про це він заявив у Стокгольмі після зустрічі з прем'єр-міністрами Швеції, Данії, Фінляндії, Ісландії та Норвегії, повідомляє tagesschau.

Шольц також пообіцяв забезпечити Києву військову допомогу на суму понад сім мільярдів євро в цьому році. Він підкреслив, що Німеччина вже надала або пообіцяла надати Україні зброю на суму 28 мільярдів євро від початку повномасштабної війни. Німецький канцлер зауважив, що це «досить немало».

Читайте також: Образа для українців чи стрес: експерти проаналізували недоречний жарт Шольца про постачання Taurus'ів

Нагадаємо, раніше Олаф Шольц саркастично висловився про надання Україні німецьких далекобійних ракет Taurus.  За його словами, він би «не став давати кожному всю зброю».

В березні під час засідання в Європарламенті понад половина представників правлячої коаліції Німеччини підтримали передачу ракет Taurus Україні. З того часу Шольц неодноразово стверджував, що не змінив свого рішення щодо передачі ЗСУ далекобійних німецьких ракет.