UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шольц та Ердоган засудили ядерну риторику РФ

Канцлер Німеччини рішуче відкинув заяви Кремля про те, що Україна готується застосувати «брудну бомбу».  

Канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган під час телефонної розмови засудили ядерну риторику Кремля, назвавши її «безвідповідальною», повідомляє DW.

«Канцлер Німеччини та президент Туреччини погодилися, що ядерна риторика Росії безвідповідальна», - заявив офіційний представник німецького уряду Штеффен Хебештрайт.

Крім того, канцлер Німеччини рішуче відкинув заяви РФ про те, що Україна готується застосувати «брудну бомбу».

Також Шольц та Ердоган обговорили зернову угоду, зокрема, канцлер Німеччини високо оцінив зусилля Туреччини щодо підтримки подальшого експорту українського зерна відповідно до угоди.

Читайте також: За кілька тижнів до нападу на Україну в РФ ймовірно обговорювалася можливість ядерного удару по Німеччині — WELT

Раніше у розмові з президентом України Володимиром Зеленським Шольц заявив, що звинувачення РФ щодо застосування Україною «брудної бомби» є безпідставними. Він також засудив удари Росії по цивільних об'єктах інфраструктури в Україні.

Нещодавно РФ попередила, що Україна нібито планує атаку із застосуванням такої бомби. Глава тамтешнього Міноборони Сєргєй Шойгу навіть мав серію телефонних розмов з колегами з кількох країн НАТО, в яких переконував, що Київ вже готується що цього.Та Штати та інші західні країни відкинули такі звинувачення. А президент Володимир Зеленський пояснив, що ці заяви означають лише те, що саме Москва може готуватися до атаки з допомогою "брудної бомби". Розповідаємо, що таке «брудна бомба» та чим вона небезпечна.