UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шольц: Німеччині знадобиться перехідний період для введення заборони на вугілля з РФ

В ЄС запровадили ембарго на вугілля, але з квартальним періодом припинення, щоб дати країнам-членам час знайти альтернативних постачальників.

Канцлер Олаф Шольц заявив, що Німеччині потрібно буде використати повний чотиримісячний період поступової відмови, щоб ввести заборону на російське вугілля, яка перебуває під санкціями Європейського Союзу, передає Reuters.

Посли ЄС узгодили п’ятий пакет санкцій проти Росії, включаючи ембарго на вугілля, із 120-денним періодом припинення, щоб дати країнам-членам час знайти альтернативних постачальників.

"Нам потрібно буде використати цей період", - сказав Шольц на прес-конференції після зустрічі з лідерами 16 федеральних земель Німеччини.

Читайте також: Переговори України та Німеччини щодо гарантій безпеки тривають у конфіденційному режимі — Шольц

"Якщо (вдасться – ред.) швидше, це добре. Але нам знадобиться час, і компаніям він теж знадобиться, хоча вони вже давно шукають нових постачальників", - додав він.

У звіті міністерства економіки Німеччини, підготовленому для парламенту, на початку цього тижня попереджали, що країні, ймовірно, доведеться вимкнути деякі свої електростанції, якщо вона негайно припинить імпорт російського вугілля. Негайна заборона на імпорт російського вугілля призведе до «нестачі вугілля через кілька тижнів».

Вчора ми повідомляли, що країни G7 заборонили інвестиції в "ключові сфери" економіки РФ. Анонсували також нові санкції проти російського ВПК та персональні обмеження проти представників російської еліти та їхньої родини.