UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шойгу поніс пропаганду про "брудну бомбу" далі по світу: тепер про це знають в Індії та Китаї

Навіть на міждержавному рівні російські міністри обговорюють не співпрацю сторін, як очікується, а ситуацію в Україні. 

Міністр оборони Росії Сєргєй Шойгу провів телефонні розмови зі своїми колегами з Індії та Китаю, аби і їм розповісти про "брудну бомбу", якою РФ лякає світ на цей раз. Про контакти Шойгу з Раджнатхом Сінгхом та Вей Фенхе повідомила пресслужба Міноборони РФ. 

"Обговорено ситуацію в Україні. Генерал армії Сєргєй Шойгу довів до китайського колеги занепокоєння можливими провокаціями з боку України із застосуванням "брудної бомби", - йдеться в повідомленні Міноборони країни-агресора. 

Читайте також: Global Times: Україна і Росія однаково бояться «брудної бомби», Європа повинна допомогти їм почати переговори

Нагадаємо, наразі США не фіксують жодних ознак того, що Росія вирішила застосувати ядерну, хімічну чи біологічну зброю проти України. Це ж стосується й так званої брудної бомби.

Про що мова? "Брудна бомба" - це гіпотетична радіологічна зброя, в якій радіоактивний матеріал розсіюється вибухом звичайної вибухівки,  метою її застосування є радіоактивне забруднення території навколо зони вибуху.

Нещодавно РФ попередила, що Україна нібито планує атаку із застосуванням такої бомби. Глава тамтешнього Міноборони Сєргєй Шойгу навіть мав серію телефонних розмов з колегами з кількох країн НАТО, в яких переконував, що Київ вже готується що цього.Та Штати та інші західні країни відкинули такі звинувачення. А президент Володимир Зеленський пояснив, що ці заяви означають лише те, що саме Москва може готуватися до атаки з допомогою "брудної бомби".