UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шлюби онлайн в Нью-Йорку: у штаті дозволили одружуватися по відеозв'язку

Через коронавірус більшість установ для укладення шлюбу закрилися.

В штаті Нью-Йорк на тлі пандемії коронавірусу дозволили укладати шлюби онлайн. Губернатор Ендрю Куомо прийняв таке рішення, щоб сприяти укладанню нових шлюбів, адже у штаті зросла кількість розлучень, про що він і повідомив у Twitter.

Дозволено проводити шлюбні церемонії за допомогою відеоконференцій.

"Я видаю розпорядження, що дозволяє жителям Нью-Йорка отримувати свідоцтво про шлюб віддалено і дозволяє службовцям проводити церемонії допомогою відеозв'язку", − написав він

Так, за словами губернатора, з початку епідемії коронавірусу в штаті зросла кількість розлучень і зменшилася нових шлюбів. Раніше одруження у віддаленому режимі були заборонені законом. Губернатор тимчасово зупинив дію цієї норми, щоб сприяти укладанню нових шлюбів.

Штат Нью-Йорк найбільш постраждав від COVID-19 регіоном США.

Як повідомлялося раніше, станом на ранок 19 квітня в усьому світі налічується понад 2,3 мільйона підтверджених випадків коронавіруса. Жертвами COVID-19 стали більш 160,7 тисячі осіб, 595 433 людина одужали.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп представив план поетапного зняття карантину в країні, введеного через пандемію COVID-19.

В першу чергу буде знята частина обмежень з тих районів країни, де нові випадки зараження коронавирусной інфекцією не реєструвалися за останні сім днів. Це, як зазначив глава Білого дому, 30% території США.

Крім того, за словами Трампа, там обмеження можуть бути зняті вже "завтра". Рішення про зняття карантину на місцях будуть приймати губернатори.