UA / RU
Підтримати ZN.ua

Східноазіатського студента в Лондоні побили "через коронавірус"

Група чоловіків напала на хлопця за його етнічну приналежність до китайців.

У Лондоні, 23-річного студента із Сінгапуру побили за приналежність до китайського етносу. Джонатан Мок навчається в одному з університетів Лондона. На хлопця напали о 9 годині вечора додому, коли він повертався додому, пише CNN.

Своєю історією Джонатан поділився у Facebook. За його словами, група людей на напала на нього на Оксфорд-стріт у понеділок, 24 лютого. Група молодиків вигукувала расистські образи, а згодом вирішила напасти на хлопця. "Хлопець, який намагався мене побити, сказав тоді: "Я не хочу, щоб твій коронавірус був у моїй країні", зазначає Джонатан Мок у своєму дописі.

Лікарі повідомили студенту, що зловмисники залишили йому кілька переломів на обличчі, і йому може знадобитися реконструктивна операція. Столична поліція Лондона підтвердила у своїй заяві, що вони розслідують "расово загострений напад" на Мока.

Як зазначив Джонатан, це не перший раз, коли він зазнав расистських зловживань за останні кілька тижнів: "Поширення коронавірусу призвело до паніки в усьому світі...Однак, якщо ми зосередилися виключно на впливі коронавірусу на здоров'я, ми не бачимо соціальних наслідків, що виплили з-за поширення цієї інфекції - расизм знайшов ще одне привід для того, щоб висунути свою потворну голову".

Раніше повідомлялось, що українці неадекватно сприймали своїх співгромадян на хвилі поширення коронавірусу. Перший випадок зараження інфекцією виявили у чоловіка з Чернівців, що повернувся з Італії. Чоловіка негайно госпіталізували, а під його будинком на мітинг з погрозами зібрались сусіди. вони вимагали, щоб дружину зараженого, у якої еоронавіруса немає, негайно ізолювали з будинку.