UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вбивство лідера ХАМАСу Ганії стане тягарем для Ірану — The Times

Газета повідомляє, що "смерть від рук Ізраїля — це доля, яку лідери й командири ХАМАС сприймають як належне".

Cьогодні, 31 липня, ХАМАС оголосив, що один з його лідерів Ісмаїл Ганія загинув в результаті ізраїльського авіаудару в столиці Ірану, Тегерані, де він був присутній на інавгурації нового президента Масуда Пезешкіана. Ізраїль пообіцяв вбити Ганію та інших лідерів ХАМАСу після того, як це угрупування здійснило напад на Ізраїль 7 жовтня, в результаті якого загинуло понад 1100 осіб, зазначає газета The Times.

Натомість в столиці Лівану, Бейруті, відбулася інша подія. Ізраїль заявив, що вбив Фуада Шукра, військового командира "Хезболли", звинувативши його в ракетному обстрілі на Голанських висот на вихідних, в результаті якого загинуло 12 дітей і підлітків, які грали у футбол.

Читайте також: Уряди західних держав закликали громадян покинути Ліван
 

Вбивство Ганії стане тягарем для Тегерана, який ледь не вступив у війну з Ізраїлем у квітні після того, як в результаті авіаудару було вбито його головнокомандувача в Сирії. Він випустив сотні безпілотників і ракет по Ізраїлю — більшість з них були збиті, і Ізраїль у відповідь завдав авіаудару по військовому аеродрому.

"Однак смерть від рук Ізраїля — це доля, яку лідери й командири ХАМАС сприймають як належне", — йдеться в газеті.

Іран, ймовірно, не захоче розпочати війну з Ізраїлем через інцидент, який розглядається як випадковий або непередбачений. Однак Іран може спробувати зірвати переговори про припинення вогню в Газі, де вже загинуло понад 39 тисяч палестинців, згідно з даними Міністерства охорони здоров'я, контрольованого ХАМАС.

Читайте також: Ізраїль опинився перед загрозою війни з Ліваном — WP

Раніше ми повідомляли, що МЗС Китаю засудило вбивство Ганії. Речник дипломатичного відомства Лінь Цзянь додав, що це може призвести до подальшої нестабільності в регіоні. Крім того, Верховний лідер Ірану Алі Хаменеї заявив, що його країна помститься за вбивство політичного лідера ХАМАС Ісмаїла Ганії. Він заявив, що Тегеран вважає це "своїм обовʼязком".