UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шанси Байдена на перемогу на виборах президента США збільшилися - прогноз The Economist

Його показники збільшилися на відсоток після тижня зниження.

До виборів президента США залишилося 49 днів. Аналітики журналу The Economist вважають, що шанси кандидата від Демократичної партії Джо Байдена на перемогу вищі, ніж у чинного глави держави Дональда Трампа, який балотується від Республіканської партії.

Згідно з прогнозом, Бадену дають 84% шансів на перемогу в колегії вибірників і 97% на перемогу у загальному голосуванні. Його показники за тиждень збільшилися на один відсоток після тижня зниження.

Аналіз даних опитувань, економіки та демографічних показників для прогнозування виборів в США у 2020 році показує, що Байден може набрати 334 голоси вибірників. Це на один голос більше, на сім днів назад.

Для перемоги на виборах президента кандидату необхідно набрати 270 голосів з 538.

Аналітики вважають, що Трамп отримає 204 голоси колегії.

Але для Трампа прогноз все одно невтішний. Йому дають всього 15 відсотків на перемогу в колегії вибірників і три відсотки на перемогу в загальнонаціональному голосуванні.

Опитування показують, що на загальнонаціональному рівні Трамп скоротив своє відставання від Байдена до п'яти відсотків. Інші опитування показують розрив в сім відсотків.

У передвиборчий гонці в США Байден випереджає Трампа майже у всіх ключових штатах, де може зважитися підсумок виборів президента Сполучених Штатів.