UA / RU
Підтримати ZN.ua

Серійне вбивство корінних жінок у Канаді: поліція затримала злочинця

За 30 років у країні вбито або зникли безвісти близько 4 000 жінок і дівчат із числа корінних народів.

Арешт чоловіка, який, як припускає слідство, є серійним вбивцею, який націлився на жінок корінного населення в центральній Канаді, спричинив новий гнів і розпач у країні, пише The Guardian.

Читайте також: На подвір'ї храму Бучі з'явилася каплиця. Щоб пам'ятати про вбитих і забути про вбивць

Поліція у Вінніпезі оголосила пізно в четвер 35-річному Джеремі Скібіцкі про звинувачення у вбивстві 39-річної Морган Беатріс Гарріс і 26-річної Марседес Мірани з Лонг-Плейн, представників корінної нації. Це сталося через кілька місяців після того, як його звинуватили у вбивстві 24-річної Ребекки Контуа з О-Чі-Чак-Ко-Сіпі.

Скібіцкі також був звинувачений у вбивстві четвертої, неназваної жертви, яка, як вважають, була також з групи, цільової для вбивці. Проте тіла трьох останніх ймовірних жертв досі не знайдені.

У четвер увечері у Вінніпезі біля будинку Скібіцького відбулося віче зі свічками, родини сумували про втрату матерів, дочок і бабусі.

Читайте також: Скандал у Латвії: мер Даугавпілса заявив, що Крим належить РФ, а винуватці масових вбивств українців — дипломати

«Я хочу, щоб її запам’ятали як щасливу. Вона була веселою. Людям подобалося бути поруч з нею», — сказала Кембрія Гарріс, дочка Морган.

Кірстін Вітвікі, двоюрідна сестра Гарріс, описала 39-річну жінку як «безстрашну» матір п’ятьох дітей і бабусю.

Міністр юстиції Наханні Фонтейн написала у Twitter, що вона та інші відчувають «лють, відчай, огиду та невимовний сум» після арешту «монстра», який переслідував громаду.

 

«Тепер у Вінніпегу є два серійні вбивці, націлених на корінних жінок… Ми чекаємо, поки третій чи четвертий піднімуть свої вбивчі голови?.. Вбивця ходив серед нас. Він був у нашому місті, на наших околицях, наших місцях роботи. Він не був невидимим», – написала вона.

Вважається, що за останні 30 років у Канаді було вбито або зникли безвісти близько 4 000 жінок і дівчат із числа корінних народів, хоча справжнє число жертв навряд чи коли-небудь буде відоме.

Читайте також: Площа поховань на міському цвинтарі Маріуполя суттєво зросла – знімки Maxar

Поліція не повідомила про докази, які застосували під час слідства за відсутності тіл, але йшлося про те, що ДНК зіграла свою роль.